De laatste week

28 juni 2025 - Westbroek, Nederland

Vanaf de appelboomgaard fietsen we verder, na de Rijn nu richting de Rur. Er staat een harde tegenwind terwijl we het uitgestrekte landbouwgebied, de 'Zülpicher Börde', doorkruisen. We zijn net op tijd bij een openstaande garage om te schuilen voor een harde regenbui. Daarna bereiken we de Rur. Een mooi fietspad langs een kronkelend riviertje met diverse stuwen en daarbij steeds een vistrap. Na vele weken kamperen nemen we deze keer in Jülich een hotelletje, bij gebrek aan een leuke camping. Ook wel weer eens fijn: schone lakens en handdoeken!

We komen dan, door de Rur verder te volgen, uiteindelijk bij Vlodrop Nederland binnen. Als we even pauze houden op een overdekt terras in Swalmen begint het weer te hozen. Gelukkig zitten we ook nu weer droog. Bij Reuver steken we met de pont de Maas over naar Kessel waar we weer een fijne kampeerplek vinden. Ons fietsbiertje is na wekenlang Hefeweizen nu een heerlijk Karmelietje.
De volgende dag fietsen we door het Maasdal noordwaarts en zetten we onze tent op in een stil bos bij Berg en Dal. We hebben nog een dag 'over' en die besteden we in Nijmegen. We wandelen door de mooie stad en bezoeken twee musea, waaronder het  fietsmuseum 'Velorama'.

In plaats van de geplande twee dagen, fietsen we vrijdag in één keer naar huis omdat onze huisoppas een dag eerder vertrekt dan afgesproken. Uiteindelijk is het een rit van bijna 100 km, maar het is het waard om weer in ons eigen bed te slapen.

We hebben genoten van deze reis: ruim 2.300 km gefietst, vaak over mooie fietspaden (met dank aan Hans Reitsma) en zelfs zonder één lekke band. Bedankt voor jullie reacties en tot een volgende reis.

1. Bert en Ine:
    28 juni 2025
    Welkom thuis, genoten van jullie belevenissen. Hier is de rust weergekeerd na het spektakel van de NAVO top. Binnenkort gaat ons volk weer massaal naar het zuiden. Dan is het weer heerlijk rustig fietsen in eigen land.
  2. Joke:
    29 juni 2025
    Welkom thuis. Ik heb genoten van jullie reisverslagen en foto’s!
  3. Hiemke:
    29 juni 2025
    Fijn weer terug in het mooie Westbroek! Ik heb genoten van jullie verhalen! Tot snel voor nog wat live verhalen!
  4. Elles Jongenelen:
    29 juni 2025
    Dank voor jullie verhalen en mooie foto’s. Heel inspirerend!
  5. Femke:
    29 juni 2025
    Het was leuk om een beetje mee te kunnen reizen. Dank voor jullie verslagen. Welkom in Nederland.
  6. Cas:
    29 juni 2025
    Leuk om jullie verslag te lezen vanuit - deze keer - veel bekende plaatsen en gebieden. Wat valt er toch veel moois te fietsen
  7. Saskia:
    29 juni 2025
    Wat een tocht en wat een boel kilometers. Knap hoor!!! Welkom thuis en geniet lekker van jullie eigen bed en heerlijke huis!
  8. Getine:
    29 juni 2025
    Welkom thuis! Het was leuk om een beetje met jullie " mee te fietsen" .
  9. Willem:
    29 juni 2025
    Dank voor jullie mooie verhalen, vanuit mijn luie stoel heb ik graag meegereisd. Wij zijn ook weer terug in Westbroek, wat is het hier lekker rustig.
  10. Peter:
    29 juni 2025
    Wat een afstand hebben jullie afgelegd.
    Goed dat jullie weer gezond en wel thuis zijn beland. Dank voor de inspirerende reisverhalen. Wij zitten nog in herfstig Noorwegen met nu veel regen en wind.
  11. Arie:
    29 juni 2025
    Dan is Westbroek toch wel weer leuk.
    Bedankt voor jullie reis verslagen. Ik heb genoten!
    Tot gauw.
  12. Cocky Poel:
    29 juni 2025
    Welkom Thuis! Mooie reis hebben jullie weer gemaakt.
    Liefs uit de trein naar huis vanuit Oostenrijk
  13. Renée:
    29 juni 2025
    Heerlijk weer gezond&wel thuis! Dank voor jullie fijne verhalen, van genoten deels tijdens onze eigen tocht door eigen land.
  14. Simone:
    29 juni 2025
    Yvonne en Frank, weer bedankt voor jullie reisverslag. Ik heb het met veel plezier gelezen, het bracht herinneringen boven van stukken die Ron en ik ook hebben gefietst.
  15. N.E. van Waert:
    29 juni 2025
    Een goede bekomst! In augustus hoop ik jullie in het echt te spreken en nog meer foto's te zien. Hartelijke groet vanuit Voutezac, Correze, Nel en Sijf
  16. Petra Willems:
    29 juni 2025
    Ook wij bedanken voor jullie reisverslagen. Wat een tocht met alle steigingen en afdalingen in de Alpen en onverwachte leuke momenten. Wij kijken uit na jullie volgende reis.
    Net terug van een reis met de caravan naar Portugal/Spanje/Frankrijk hartelijke groet Petra en René
  17. Jeanette:
    29 juni 2025
    Wat later de laatste blogs gelezen , waren weer mooie verslagen☺️. Inmiddels weer thuis . En t.a.v. het warme weer momenteel wel goede timing 😉
  18. Marie-Thérèse Meijs:
    29 juni 2025
    Veel mee-fiets plezier gehad.
    Inmiddels zelf in NL aan te fietsen van Noord naar Zuid.
  19. Jan en Lucie:
    29 juni 2025
    Het was weer leuk en interessant om ook deze keer met jullie mee te fietsen. Dank voor het verslag enne tot ziens in Westbroek. Op een dag. Na 10 juli.
  20. Nico:
    30 juni 2025
    Welkom thuis. Het waren weer mooie reisverhalen.
  21. Irma Lit:
    30 juni 2025
    Fijn dat jullie nu al thuis zijn, nu het de komende drie dagen erg heet wordt. Vandaag bij ons in Z-Limburg al 33 graden, morgen meer ... Geniet van jullie landelijke omgeving thuis!
  22. Derk:
    30 juni 2025
    Mooi beschreven telkens en het inspireert me om mijn lieve vrouw te enthousiasmeren om weer eens een fietsreis te maken!
  23. Annelies en Ton:
    1 juli 2025
    Bedankt voor de mooie verhalen en de vele mooie foto’s
  24. Mariet:
    1 juli 2025
    mooie vakantie gehad!
    en nu ook weer genieten van het thuis zijn natuurlijk!
  25. Terenia:
    2 juli 2025
    Yvonne en Frank
    Zojuist jullie fietsvakantie uitgelezen.
    Heel wat anders dan de niet Europese reizen. Bedankt voor het meeliften!
  26. Hanni:
    7 juli 2025
    Welkom thuis. Wat zijn jullie toch stoer!
    Het voordeel van zo’n klein tentje is dat het precies tussen twee rijen Kiwi’s past, leuk plekje😀 Bij de opgang van onze camping op Texel van 10%, waren wij wat blij met onze turbo stand op de e-bike😂
    Groetjes